BX behandling

BX behandling

Rask og effektiv rynkebehandling
BX er en trygg og veldokumentert behandling av rynker og furer som har en rask synlig effekt. BX har i lengre tid blitt brukt som medisinsk behandling, er derfor godt utprøvd, og har i løpet av de siste 20 årene blitt veldig vanlig i kosmetiske behandlinger.
Derma Medica benytter kun den mest kjente typen BX som er laget av det anerkjente legemiddelfirmaet Allergan.  Dette firmaet produserer også andre typer legemidler, og andre typer injeksjoner som Juvéderm og Vistabel.
Behandling med BX mot rynker

Botulinum-toxin type A – best kjent som BX, er en svært effektiv rynkebehandling som reduserer rynker som skyldes muskulær aktivitet. BXen injiseres direkte inn i utvalgte ansiktsrynker, og glatter dem dermed ut. Dette gjelder i all hovedsak tversoverrynker i panne, rynker i glabella (området mellom øyebryn og nese), såkalte sinterynker, samt smilerynker som oppstår på utsiden av øyne. Dersom man behandler panne kan man også få et lite øyebrynsløft dersom det er ønskelig.
Slik virker BX
En type rynker kommer av muskelkontraksjoner, og kan derfor behandles ved å forhindre at musklene trekker seg sammen. BXen fungerer ved å blokkere nerveimpulsene til muskulaturen, noe som fører til at musklene slapper av og den overliggende huden glattes ut.
Effekt og varighet av BX
Effekten inntreffer etter mellom 2 og 5 dager, men den fulle effekten oppnås ikke før etter 10 – 15 dager. Varigheten av behandlingen er fra 3 – 5 måneder, men avhenger av individuelle variasjoner.
Dersom man ønsker å opprettholde effekten av en BXbehandling trenger man å ta 2 – 3 behandlinger per år. Vitenskapelige studier viser at BX varer lengre for hver behandling, i tillegg til at hyppige behandlinger vil øke effekten av BX.
Uønskede bivirkninger oppstår sjeldent
De aller fleste kan behandles med noen få unntak:

  • Gravide og ammende mødre
  • Personer med visse muskelsykdommer
  • Personer som har allergier for noen av virkestoffene i BX

Dersom du er usikker kan du rådføre deg med våre kosmetisk sykepleier først.
BX anses som et trygt legemiddel, og bivirkninger er sjeldne. De vanligste bivirkningene er lett ømhet eller et lite blåmerke på innstikkstedet, og noen vil få en forbigående hodepine som varer et par dager etter behandlingen.  I noen svært få tilfeller kan muskelen i øvre øyelokk svekkes i 1 – 2 uker. Det er hittil ikke rapportert om noen varige bivirkninger som følge av en BXbehandling.

BX svettebehandling

Hvordan virker BX svettebehandling?
Behandling av overdreven svette fra armhulene( hyperhidrose) med BX er meget effektivt.  BX (Botulinum toxintype a) fungerer ved å blokkere nervesignalene som er medvirkende til at vi svetter. Effekten av BX behandlingen inntreffer etter 5-7 dager. Varigheten av behandlingen kan variere noe. Det mest vanlige er 3-4 måneder. Enkelte pasienter som har tatt gjentatte behandlinger har gjerne mer langvarig effekt, ofte opp til ca 7 måneder.  BX er en av de mest brukte behandlingene for overdreven svetteproduksjon.
Behandlingen oppleves lite ubehagelig for de fleste. BX injiseres flere steder i armhulene med en tynn nål, og man kan legge på bedøvende krem først om ønskelig. I utgangspunktet kan alle behandles med BX, men om du har noen allergier eller en sykdom du er usikker på må du rådføre deg med oss først.

Hudforbedring med Nanopore Turbo roller
En  Nanopore Turbo roller er en rull med mange tynne nåler som føres over huden for å stimulere og øke tilveksten av nye kollagenfibre i huden. Behandlingen utføres av leger og kvalifisert helsepersonell i en rekke land, og er FDA-godkjent. Behandlingen er også patentert på verdensbasis og mye omtalt i ledende vitenskaps-, og legetidsskrifter i Europe.
Behandlingen med Nanopore Turbo Roller
Den revolusjonerende behandlingen gir gode resultater på en rekke problemer som arr, acnearr, slapp hud, store porer, linjer/rynker og pigmentforandringer.
Selve behandlingen tar mellom 15-45minutter, og reparasjonskrem påføres under behandlingen for å bidra til å binde fuktighet og redusere nedetid.
Vi legger på en bedøvelseskrem/maske ca 20-30minutter før behandlingen
Slik virker Nanopore Turbo Roller
Behandlingen fungerer ved å simulere en skade, og dette får hudens naturlige helbedringsprosess til å sette i gang umiddelbart. Dette fører til at nye hudceller og blodkapillærer dannes, og produksjonen av elastin og kollagen øker. Behandlingen er dessuten 100 % fri for ødeleggende kjemikalier og apparater.

Effekt og varighet
Effekten av behandlingen vil merkes etter kort tid, men vil fortsette å øke i opptil 10 uker etter behandlingen. Huden vil faktisk jobbe med å forbedre seg i opptil ett år etter behandlingen, og det er ikke slik at effekten vil forsvinne etter en stund. På grunn av at kollagenproduksjonen øker vil huden øke i tykkelse, samt redusere finer linjer og rynker. For et optimalt resultat anbefales det å ta en kur på 3-4 profesjonelle behandlinger.
Hvem kan behandles, og hva er bivirkningene?
Behandling med Nanopore Turbo Roller har veldig få bivirkninger, og det skal ikke være noe problem å dra tilbake på jobb samme dag eller dagen etter. Huden du har behandlet vil være noe rosa i fargen og føles litt ru i et par dager etter behandlingen, og det kan se ut som du er solbrent. Bruk derfor alltid en god solkrem med minimum faktor 30 de første dagene.

Juvéderm og Emervel -behandling
Hva er Juvéderm, Emervel og fillere?
Juvéderm og Emervel er en såkalt filler som brukes til å gjenopprette hudens volum, slette rynker og folder i ansiktet, og gjenvinne leppenes utseende, men kan kan også brukes til å tilføre huden mer fuktighet, og til å gjenopprette volum i haken og kinnbena ved å gjøre dem mer markert. Fillere er en form for «Liquid facelifts» som gir mye av den samme effekten som facelifts, men uten kirurgi.
Det er klinisk dokumentert at Juvéderm og Emervel-serien reduserer aldringstegn og gjenfukter huden på en effektiv måte, og serien er derfor et populært valg ved behandling av linjer og rynker. Til forskjell fra andre dermale fillere den ikke granulær, noe som betyr at geléen glir lett inn i huden og gir et jevnt, naturlig og følbart resultat.
Behandlingen fungerer ved å gjøre injeksjoner med svært tynne nåler i området eller rynkene for å fylle de opp. Hele behandlingen tar bare mellom 15 og 30 minutter, og ettersom Juvéderm og Emervel inneholder 0,3 % av bedøvelsesmiddelet Lidokain er behandlingen både behagelig, enkel og rask. Resultatet etter behandlingen kommer dessuten helt umiddelbart.
Slik virker Juvéderm og Emervel
Virkestoffet i Juvéderm og Emervel er hyaluronsyremolekyler som er svært like kroppen sin egen hyaluronsyre. Sammen med elastin og kollagen er hyaluronsyre viktige komponenter i hudens bindevev, og hyaluronsyren trekker til seg og binder vann, noe som bidrar til å opprettholde effekten i opptil ett år.

Effekt og varighet
Effekten varer vanligvis mellom 6 og 12 måneder, men det er individuelle variasjoner. For å opprettholde effekten må man derfor ta nye injeksjoner når effekten begynner å minske. Juvéderm VOLUMA kan vare opptil 18 måneder.
Liten risiko for bivirkninger
Det er liten risiko for bivirkninger, men man må regne med litt ømhet og hevelse i området rundt injeksjonen i 1 – 3 dager etter behandlingen. Rødme eller misfarging grunnet hudblødning er sjeldent, men kan forekomme lokalt. Det er veldig lav risiko for allergi, og man trenger derfor ikke å ta en allergitest i forkant av behandlingen.
Acetylsalisylsyre eller andre NSAID-preparater brukes for å minske risiko for blåmerker og blødninger rundt injeksjonsstedet, men det frarådes å bruke slike legemidler før behandling.
Det er også andre bivirkninger, men disse er svært sjeldne, og du vil få mer informasjon om disse før behandlingen.
De aller fleste kan behandles med Juvéderm og Emervel, men gravide, ammende og personer som har allergi mot noe av innholdet kan ikke ta behandlingen.